Rasstandaard

Rasstandaard:

Rasstandaard Brits korthaar

Algemeen

De Brits korthaar is compact gebouwd, robuuste met een rond hoofd, brede borst en een in verhouding vrij kort en massief lichaam.

Hoofd

Rond hoofd met volle wangen en een brede, ronde schedel. De beenderstructuur geeft het hoofd een rond aanzien. Geen puntige of vierkante snuit. Van voren gezien is de neus kort, breed en recht. Van opzij gezien vertoont het hoofd een afgerond voorhoofd overgaand in een korte, rechte neus. Deze overgang vertoont een lichte welving. Volle, stevige en brede kin. Sluitend gebit. De lijn van de neuspunt tot de punt van de kin is recht.

Oren

Klein, breed aan de basis en afgerond aan de bovenzijde, zodanig ver uit elkaar geplaatst dat ze de ronde contouren van de kop niet verstoren. De buitenkant van de oorschelp is goed behaard, de binnenkant niet te overvloedig.

Ogen

Groot, rond en goed geopend; ver uit elkaar en horizontaal geplaatst.

Hals

De hals is kort en dik.

Lichaam

Compact lichaam met een brede, diepe borst en een korte, rechte rug en laag op de poten. De romp is even massief als de schouders. Middelgroot tot groot lichaam.

Poten en voetjes

Poten: kort, recht en stevig. Voetjes: fors en rond

Staart

Stevige, volle korte staart, breder aan de basis dan aan het ronde uiteinde.

Vacht

Een korte, stevige aanvoelende vacht, dichte inplant en veerkrachtig. De ondervacht is slechts iets korter dan de bovenvacht.

Oogkleur

vachtkleur: Silver (black en blue), Golden (black en blue) Oogkleur groen

geenheel kleinkleinmiddelgrootgrootheel groot

Vachtkleur: blue, creme, Lilac hebben koperkleurige: oranje of intens goudkleurige, ogen